Uudet aukioloajat 3.9.2013 alkaen:
Ti-to: 11-22
Pe: 11-23
La: 13-23
Su, ma suljettu

Ti-pe lounasbuffet klo 11-15, hinta 11,90 e.
Lounasaikana etiopialainen kahviseremonia, 4,00 e.
Lounaalle ei pöytävarausta.
Saatavana myös gluteenitonta etiopialaista Teff indseraa.
Pöytävaraukset ainoastaan puhelimitse klo 13.00-15.30 välisenä aikana.

Tervetuloa!

Tarkemmat yhteystiedot

 

 

 

 

 

Uutiset

YHTEYSTIEDOT

Ravintola Kuningatar Saba
Mechelininkatu 8
00100 Helsinki
tel  358 (0)50 433 4546
ravintolasaba@gmail.com

Kartta
Tästä linkistä löydät meidät kartalta.

Kartta

Tästä linkistä löydät meidät kartalta.

Tervetuloa Kuningatar Saba ravintolaamme


Etiopialaisen keittiön kaksi keskeistä sanaa ovat tulinen ja mausteinen. Ruoka perustuu monipuolisiin, hyvin maustettuihin kastikkeisiin (wot) ja hapatetusta taikinasta paistettuihin isoihin lettuihin (indsera). Wot kastikkeiden maut vaihtelevat miedoista tulisiin. Perinteisesti ateria alkaa käsien pesulla, sillä aterimina toimivat omat sormet. Indserasta repäistään pala, johon wot-kastiketta kääräistään ja viedään suuhun. Tarjoamme toki aterimet niitä haluaville ruokalijoille.

Etiopian Kaffa maakuntaa pidetään kahvin kotimaana, ja etiopialainen kahvi on voimakasta, täyteläistä, pehmeää – juuri sellaista kuin kahvin kuuluu olla. Etiopialainen kahviseremonia tuoksuineen ja makuineen on kokemisen arvoinen.

Me haluamme ravintolassamme tarjota asiakkaillemme mahdollisuuden tutustua etiopialaiseen ruokaan ja ruokakulttuuriin. Tervetuloa Kuningatar Saba -ravintolaamme!

Ravintolan nimen taustaa

Etiopialainen Kebre Negest-kirja kertoo Etiopian kuninkaiden periytyvän Saban kuningattaren ja Israelin kuninkaan Salomon liitosta. Etiopian historiassa kuningatar Saballa on hyvin keskeinen sija. Hän esiintyy maalaustaiteessa ja hänen tarinaansa on käytetty myös musiikissa ja kaunokirjallisuudessa.
 

ETIOPIALAISTA RUOKASANASTOA

INDSERA: Etiopialaiseen ruokapöytään kuuluu indsera leipä, joka leivotaan hapatetusta taikinasta muurinpohjaletun tapaan. Indseraan voidaan käyttää eri viljalajeja, mutta perinteisesti se tehdään etiopialaisesta teff viljasta. Ravintolassamme valmistamme indseran teffistä ja ohrasta. Teff on gluteeniton vilja ja tilauksesta valmistamme teff-indseraa gluteenitonta ruokavaliota noudattaville.

WOT: maukas, tulinen kastike, johon käytetään berbere maustetta, voita tai öljyä ja erilaisia maustesekoituksia. Wot valmistetaan kanasta, lampaan tai naudan lihasta, pavuista tai vihanneksista. 

ALITSA: mieto kastike, johon käytetään voita öljyä, valkosipulia, inkivääriä, kurkumaa ja muita mausteita yhdessä kanan, lampaan lihan, papujen tai vihannesten kanssa.

KIBE: kirkastettu voi, jonka mausteina kardemummaa ja basilikaa.

BERBERI: maustesekoitus, jossa punapippuri on tärkein ainesosa ja juuri se antaa etiopialaiselle ruoalle syvän punaisen värin ja tulisen maun.

TIBS: rosmariinilla ja chilillä maustettua ja suikaleina paistettua lampaan tai naudan lihaa

AWAZE: kastike, jossa berberiä, sinappijauhetta, limettiä, öljyä, valkosipulia ja punaviinietikkaa.